Happy New Year

Nyår


Så mycket prat om nyår i Sydney. Tydligen enligt vissa källor topp tre bästa staden att fira nyår i. Mycket tack vare dom Fantastiska fyrverkerierna i hamnen. När man hör så mycket om något innan man själv har varit med om det kan det lätt bli en besvikelse. Det vet vi alla.


Vid tio på morgonen började vi bege oss mot Balmain för att få en bra plats i någon utav parkerna där. Runt hamnen fanns ungefär 50 olika platser som man kunde få slå sig ner på. Många gratis och vissa kostade massa! Om man ville ha en plats i Botaniska trädgården hade vi hört att man måste köa från cirka sju på morgonen för att komma in. Sedan tar dom in väldigt många så det skulle bli sjukt trångt.

Vi var dock himla nöjda med vår plats i Balmain! God utsikt över Harbour Bridge och lagom lugnt under själva dagen.

Vi var en grupp från huset som samlades för att invänta det nya året. Spel, lekar, picknick, musik, sol och bad. Mycket bra dag, kväll och natt. Allt var så lagom och trevligt.
Fyrverkerierna var (trots höga förväntningar) helt fantastiska!
Stackars Olle jobbade natten lång. Eftersom han jobbar på restaurangbåt i hamnen så var det inte alltför synd om honom dock. Mycket bra plats att skåda fyrverkerierna ifrån och kanske att en del god mat lyckades slinka ner?Mycket packning blir det!


När vi kom till parken fanns det gott om plats (dock fanns ingen skuggplats kvar).


Varmt var det vill jag lova! Ni vet när det är så där varmt att så fort man råkar lägga en viss del av sin kropp mot en annan del av sin kropp så bildas det cirka 1000 liter vätska (aka svett) däremellan. Men en utav anledningarna till att vi åkte till just detta härliga land var ju för att det skulle bli ett varmt år så det är bara att njuta!
När man inte längre stod ut med värmen kunde man gå till stenmuren för att få lite vind. Med lite tur kunde en båt köra förbi så vågor slogs upp mot kanten och man fick några vattenstänk på sig. Gudomligt!Nancy tappade sin ena thong i havet.


 

Nicklas och de andra svenska killarna gick på räddningsfärd. Ingen lyckad dock.

 

 


Ovanför oss hade vi ett trevlig gäng med bl.a. en glad Indier. Han tog vad han kallade ett Gud-kort på oss. ”this is how God looks down att you right now”Då var det alltså 2011! Nytt år med nya möjligheter och mål. Känns som det kommer bli riktigt bra. Lyckan är stor! 

Blue Mountains

Igår var vi på upptäcktsfärd i Blue Mountains.
Det var mycket uppför och nedför i hettan men utsikten gjorde det värt besväret. "Skit sweet" (hör Lars). Det är även mysigt att gå ut  i skogen på äventyr! Vi fick tips på en runda som skulle ta cirka 4 timmar, vi gjorde den på sex. Kanske att vi stannade lite för länge vid alla härliga vattenfall och kanske att vi tog lite för lång lunch men picknicken är ju halva nöjet!
Mot slutet kom regnet och det var så skönt! Har aldrig varit så svettig kändes det som. Svett kom ut ur varje por. Regnet var så svalkande.
Nicklas (och Lars) sprang runt som ett barn i bergen och inte en enda läskig spindel lyckades vi träffa på!Dom berömda tre systrarna.


Detta skulle bli ett kärleksfullt kort men Nicklas var för upptagen att leka med snöret.


Vi gick ner för the Giant Stairway, skit alltså.. puh.
Vila bör man annars dör man.

Ägg, baguetter, tzatziki, pastasallad, mandariner, godis Ja allt man kan tänka sig!

Matgäst


Niko rädd (förtjust?) när han kollar upp under systrarna.

Sen flög vi hem.


Alla utom Nicklas somnade en sväng på den tre timmar långa färden hem.


Vi har för tillfället tre (de har varierat mellan 1,2,3 och 4 dom senaste dagarna) gäster uppe i Olles rum så idag blir det nog laser tag för det blev inget av förra veckan!


Tjohej!

Kommentarer
Postat av: Catarina,Bengt,Carolina

Härligt att se er igen!

Ingen översvämning i sikte där tycks det.Annars tjatas det en hel del om det här hemma.Gott att se att ni har det så bra.

Vi har det också bra ,dvs.vinter.Mycket vit gnistrande snö!

Kramar....

2011-01-03 @ 12:42:03
Postat av: Inger

Härliga bilder. Ni ser ut att ha haft ett härligt och annorlunda nyår. Har ni gett några nyårslöften då?

Kram!

2011-01-03 @ 18:45:42

Skriv gärna en rad eller två så blir vi jätteglada :) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0