Gratis är gott!

Nu har vi tillbringat våra fyra första nätter här i Sydney på YHA central, det är ett ganska dyrt hostel men himla fräscht och Allt finns! Därför beslutade vi oss för att boka in ytterligare tre nätter här eftersom vi fortfarande inte riktigt bestämt oss för vart vi vill fortsätta vårat äventyr!

Imorse checkade vi alltså ut för att någon timme senare checka in igen allihopa i ett och samma 6-bäddsrum, wieeho!!

 

Vi har levt som turister i fyra dagar nu vilket har varit greatos men det är dags att ta tag i jobb och eventuellt lägenhet/hus eller dylikt. Det svåra är som sagt att besluta vart vi vill bo och jobba. Det lutar åt Melbourne eller Sydney, två stora städer som stod som kandidater för Australiens huvudstad en gång i tiden. Det var tydligen inte lätt att välja mellan dessa två och istället blev lilla Canberra the capital of Oz. Vem vet vi kanske också hamnar där eftersom vi verkar ha så svårt för att bestämma oss.

 

Idag gjorde vi en utflykt till Manly för att besöka ocean world. Inte lika mäktigt som våra tidigare akvarium/zoo-besök men det fanns endel härliga djur. Bland annat en sköldpadda vid namn Sea Biscuit. Manly var galet mysigt och på båten på väg ut dit började vi och Olle prata med ett gammalt grekiskt par som bott här i 50 år. Paret pekade på Lars som satt ute på däck i blåsten i bara t-shirt och nyrakad skalle. Dom tyckte att han var hård som satt där ute i kylan (Ja, idag har det faktiskt varit riktigt kallt ute, för första gången har vi frusit i Australien!) Kvinnan sa ”did you know what they say about bald people? That they´re the sexiest ones”

 

Vi passade på att äta gratis mat på en pub inne i stan. Man fick äta gratis om man köpte något att dricka till. Det krävdes visserligen att man är YHA/WTC medlem. Man får väldigt mycket rabatter genom att vara medlem där. Man kan slänga upp medlemskortet vad man än gör i princip och hoppas på ett reducerat pris.

 

Efter maten gick vi + Lars och Sebbe ner på Scubar som ligger på hörnet längs med gatan vi bor på. Trevligt ställe måste vi säga! Lars ställde upp i en biljardtävling och kom på.. eh.. en hyffsad nedre placering. Några av killarna som ställde upp var riktigt skillade, det var häftigt att se faktiskt. Vinnaren vann en flaska champagne. Eftersom det var så otroligt mycket som stod på spel blev Lars så nervös att hans ben skakade, inte lätt..

Sebbe agerar i detta nu wingman till Lars nere på scubar och Olle sprang just ner för att hjälpa till. Dock är vi osäkra på hur det ska sluta.

 

Cheers mates!

 

 






Dagens lyckade gruppbild. Eller....?







Havet, havet! Lyckan var total! Carro och Sebastian var lite extra lyckliga








Look at the legs!!

Kommentarer

Skriv gärna en rad eller två så blir vi jätteglada :) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0