Give peas a chance!

Tjohej

Rum 4 här! (Lars, Anna och Niko)


Vid första advent överraskade Lars med julpynt på rummet. Anna hjälpte till så det var mest en överraskning för Niko. Himla glad blev han för det var galet vad mysigt vi hade gjort det. Det var till och med så att en liten julkänsla infann sig mitt i sommaren. Dock vaknade vi samma natt av ett krasch. Första julkulan gick i golvet. På morgonen hade fem av våra 30 nyinköpta kulor ramlat ner. Kanske måste komma på en annan plan. Men Lars lugnade oss med att det är helt normalt att några går i golvet. Det hör julen till sa han. I detta nu sitter tio julkulor kvar i taket.


Den 29 januari ska Niko och bandet han lirar med spela förband till Choirboys i Melbourne. Spännande! Dom repade i veckan och var då även tvungna att ta en gruppbild. Tydligen är detta ett krav när man ska spela förband till ett mer etablerat band.


Följande fick Nicklas höra på sitt jobb tidigare i veckan när han frågade vad personen just sagt. "Don´t I speak fucking English??" Anna funderar på att ta med sig detta till sitt jobb, skulle kanske kunna vara användbart i vissa situationer..

På tal om jobb så har Lars och Nicklas skrivit kontrakt med Satan, aka Furnished Property. Dom lastar och skeppar iväg möbler till olika destinationer. Detta innebär att Lars får sitta bakom ratten på en liten lastbil = lycklig Lars. Redan första dagen på jobbet lyckades dom köra mot rött framför en polisbil och få sig en saftig böter på 86 dollar. Allt till musiken av 95,3. Classic Rock! Det är viktigt att ha roligt på jobbet.


Nicklas har haft en riktig gig-vecka!
Tisdag- YHA
Onsdag- studio
Torsdag- Clovelly hotel med egna låtar
Fredag- Nelson med covers
Lördag- Excelsior i Glebe med egna låtar

I förrgår var det alltså Clovelly hotel, många var där och lyssnade. Bland annat några av våra grannar, trevligt värre! Nicklas fick en 25 dollar voucher efter giget, score! Han träffade även en trevlig amerikan med magtröja och glitter i ansiktet. Hon var grymt duktig!

Igår spelade Niko och hans nyfunna vän Fedriko på Nelson´s bar i Bondi Junction. Det var som en testspelning för att se om dom kunde få spela där fler gånger i utbyte mot pengar. Denna gång fick dom bara gratis öl. Dom var sjukt bra och kommer troligtvis få spela där för pengar i fortsättningen. Efteråt spelade vi biljard med några australiensare, team Anna/Fedriko vann ena omgången och Anna/Toby vann andra. Viktigt att notera vem som var biljardproffset (se fet stil).

Fedriko är en himla rolig kille, italienare dessutom. Han bjuder på pasta och vägrar gå genom en dörr innan tjejen i sällskapet gått ut/in genom dörren. Han berättade om när han åkte som backpacker genom Skandinavien. Ju högre upp han kom dessto mindre konverserade människor med varandra. Dom pratade inte ens med sina flickvänner vid restaurangborden. Tillslut var Fedriko så rädd att han inte vågade sig längre upp utan stack därifrån.


Vi har kommit fram till att Australiensare är mycket trevliga personer. Däremot brukar dom inte alltid ha alla indianer i kanoten, så att säga..

Exempel 1; På Annas jobb skulle dom ha secret Santa. Vilket innebär att man drar lott och köper en julklapp till personen på lappen man dragit. Dom frågade Anna om hon var smart för dom behövde hjälp att lösa ett problem som uppstått när dom insåg att dom var elva stycken. Tydligen hade dom fått för sig att man bör vara jämt antal personer annars måste någon stackare köpa present till sig själv. Anna fick lov att förklara cirkelprincipen, problem solved!

Exempel 2; En konversation mellan två australiensare igår vid biljardbordet; "Mate, oh mate, fuck mate, oh mate. Fuck. Mate, fuck! Oh maaaate. FUCK!" Lite cred till att om betoningen läggs på olika ställen innebär detta tydligen att man kan hålla hela konversationer med endast dessa två ord. Fascinating.


Nicklas fick ett mail med en förfrågan om han ville spela på orphans christmas. Godhjärtat som han är tackade han självklart ja till att spela för dom hemlösa barnen. Dan hade galet roligt åt detta när Nicklas stolt berättade om sin kommande spelning. Orphans är givetvis backpackers. Detta kommer Niko sent få glömma.


Ordlista:
Blowing bubbles- du är Full
Honky- När man beter sig som kineserna, typ diskar med gummihandskar eller klär in soffan i plast för att den inte ska bli skitig.
Piking- När man går hem för tidigt, speciellt om det är ens tur att bjuda.
No worries- Detta ska man säga minst varannan mening verkar det som.


Vi är glada för vi får ofta höra hur bra vi är på att prata engelska. Även om vi själva tvivlar många gånger. En kille vi träffade trodde att vi pratade svenska med våra föräldrar och engelska med våra vänner hemma i Sverige.

Fedriko försökte igår kväll förgäves övertyga folk att han var från Italien men ingen ville tro honom. Han visade italienskt körkort och slutligen sitt visa men förgäves. "no, you´re aussie, we can hear it mate" Körkortet hade han köpt på nätet.


Nu ska vi gå till WTC och boka surfkurs, wieho!!


Trevlig helg!


/Lars, Nicklas och Anna

Kommentarer
Postat av: catts

Äntligen!!! :D Kul att höra från er. Ni måste uppdatera oftare ju :)

2010-12-04 @ 15:47:44
Postat av: Catarina & Bengt

Härligt att höra att ni har fullt upp och ändå inte glömt att det snart är Jul.Mitt i sommaren eller...? Nicklas tänk först ,svara sen kanske....

Men...vad är det för jobb ni har egentligen,pojkar?

Ha en riktigt god andra advent allihop!!

2010-12-04 @ 22:24:11
Postat av: Inger

Ta det lugnt på surfingbrädorna. Se upp för hajar och maneter!!!

2010-12-06 @ 21:05:35
Postat av: Carina

Vad roligt att Niklas får jobba med det han brinner för.Vill gärna se en filmsnutt hur det går för er när ni surfar.Här hemma är det 9 grader kallt och ca.20 cm snö dvs perfekt julstämmning.Grattis ANNA idag 9/12.Grattis Nicklas 10/12.

2010-12-09 @ 11:08:35

Skriv gärna en rad eller två så blir vi jätteglada :) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0