Heaps

Värmen har kommit till oss!


Förra söndagen gick vi ner till hamnen för kolla in redbull flugtag, spännande men lite väl hett.
Folk hade byggt flygdon som de sedan hoppade med från sex meters höjd ner i vattnet. Poäng utdelades men vi förstod inte riktigt hur de fördelades.
Det bästa var gratis Ben & Jerry glass, Lycka!






Arbetsveckan gick som vanligt fort.

Man lär sig endel australienska ord och uttryck. Man upptäcker även att vissa ord man lärt sig i engelskan inte går att använda sig av här nere. Anna försökte ge barnen russin en dag men fick bara frågande blickar då hon undrade om någon ville ha raisins. "I want sultanas!"
En dag hade Anna skrivit ner alla barnens sovtider. De två övriga fröknarna i rummet sitter böjda över pappret och undrar vad det står. "I wish I could understand 24 hour time". Haha, hur svårt kan det vara egentligen? Man är väl inte en douche om man undrar det?


Nicklas är den som snabbast gått ifrån oss andra och skaffat sig nya fräscha kompisar. Inte nog med det. Dom måste tydligen vara rika eller kända på något vis för att hålla måttet.

Niko repar med några killar. Sångaren i gänget lånade ut en elgitarr till Niko på ett av repen. Himla bra gitarr tyckte N. Sen sa killen att Nicklas kunde få en gammal elgitarr av honom om han ville. "no you don´t need to give me anything", svensk som han är.
Nicklas inser sedan att killens pappa är frontfigur i choirboys, en känd rockgrupp från Australien. Han hittar ett klipp på youtube där bandet spelar och självklart är det ju gitarren som Nicklas spelade på som pappan använder.


Ledig dag för Anna i torsdags. Då passade vi på att åka till Coggee för sol och bad!
Vågorna är himla kraftiga och man känner sig liten och ynklig. Två meter ut från Anna står Carro med vatten en bit upp till vaderna. En stor våg kom och vips dyker Carro upp brevid Anna istället. Det går i alla fall fort att doppa sig!

En rolig sak. Första gången vi åkte till Coggee var en utav dom första personerna vi såg när vi hoppade av bussen en Salakille, otippat såhär på andra sidan jordklotet. Vi gick först förbi varandra och Niko och Lars som kände igen killen tittade mysko på honom, på samma vis tittade han mysko på oss. Vi gick ett par meter. "var inte det där??" Mycket riktigt! Det var bara att vända om.

Fredag och dagen började med att Nicklas kom infarande med en kackerlacka han fångat.



Carro & Sebbe gick en sväng.
Promenerade runt i the rocks i hettan och sen över harbour bridge.
Gratis vitamin water och nöjespark väntade på andra sidan.
Sockervadd! :)






På kvällen hade vi avskedsfest för de två tyskorna här i korridoren. Drinklekar i living room och allsång i dining room.




Lördag var vi bjudna på poolparty. Dan fyllde 24 och detta skulle firas! Självklart är killens föräldrar rika och bor i ett enormt hus med biljardbord, hemmabio, ljudisolerad musikrum och lite annat smått och gott. Det roliga var att vi pratade här om dagen om att vi skulle vilja gå på rundtur i ett riktigt flådigt hus någon gång. Bara för att det skulle vara kul att se. Nu kan vi bocka det från våran långa lista i alla fall.
Festen började 2 på dagen. Vi fick förklarat att här festar man när solen lyser.
Niko pratade med en kille som visade sig vara basisten i The Vines. Killen verkade nöjd med att Nicklas inte vetat vem han var innan han började prata med honom. Han satt där med solglasögon och håret i ansiktet, ville visst försöka vara anonym.. Nicklas fick i alla fall lite tips.











Birthday boy!



När vi sedan på kvällen skulle försöka hitta till tågstationen var vi rädda. Vi gick en mörk gångväg som ledde oss upp för en trappa och in i en skog. Nära-döden-upplevelse (pga alla läskiga [små]kryp som kunde hoppa på oss utan att vi skulle se dom) och mysigt på samma gång!

Söndag igen. Vi har spenderat ännu en halv dag på stranden. Lars var kaxig och sa att han hade solat i Sverige (både utomhus och i solarium) för att förbereda sig för resan. Därför ansåg han att solkräm inte var något för honom. "Min hud är van, ingen fara". Att han nu är röd över hela kroppen, värre än ett stoppljus, kanske vi inte ens behöver berätta.
Som vanligt var vågorna helt galna! Man får inte behålla badkläderna på för det första. För det andra är man rädd för sitt liv. Idag slets Sebastians badshorts sönder av dom kraftiga vågorna :)
Nicklas har jobbat på morgonen och sen varit med sina fräschare kompisar och lirat resten av dagen på ett liknande open mic ställe. Skoj för honom. Verkligen! :P


Man får så sjukt mycket tips på saker man borde se och göra medan man är i Australien av folk man träffar (både backpackers och australiensare). Detta gör att man blir ännu mer sugen på att komma igång med själva resandet! Så mycket spännande saker vi har framför oss, helt galet!

→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→
By the way! Arrested Development, sjukt rolig serie. Check it out!
→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→


Kommentarer
Postat av: Oskar

dom hade de väll inte lyxigare än vad jag har i mitt rum?;)

2010-11-14 @ 14:42:04

Skriv gärna en rad eller två så blir vi jätteglada :) :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0